Wanneer je weet aan te sluiten bij de behoeften van jonge kinderen: praten, samenwerken en bewegen in het teken van de leerstof, stimuleert dit de betrokkenheid en versterkt het leerproces.

Dr. Spencer Kagan ontwikkelde een breinvriendelijke aanpak voor lesgeven en klassenmanagement om dit in goede banen te leiden. Het succes zit in coöperatieve structuren. Kagans structuren blijken effectief, ook in de onderbouw. Meer informatie vind je op www.cooperatiefleren.nl.
De essenties
- Je leert hoe je didactische structuren opbouwt om jonge kinderen stapsgewijs vertrouwd te maken met de Coöperatieve structuren
- Je leert en ervaart didactische structuren die inzetbaar zijn in de hele groep, kleine kring en bij de speelwerk-les.
- Je krijgt inzicht in hoe je Coöperatief leren nog beter kunt afstemmen en integreren in het beredeneerd onderwijsaanbod voor jonge kinderen.
Verdieping
In deze verdiepende module voor de leraren van groep 1-2 gaat het vooral om het opbouwen en aanleren van coöperatieve structuren bij jonge kinderen. Tevens leer je werken in coöperatieve teams in de (kleine) kring en is er veel aandacht voor het stimuleren van coöperatieve routines en sociale vaardigheden.
Voor wie?
De module omvat 2 bijeenkomsten van 3,5 uur en is bedoeld voor leraren groep 1-2 die eerder de training Kagan Coöperatief Leren level 1 hebben gevolgd.
Heb je vragen of wil je meer informatie, neem dan contact op met een van onze experts.
Uitgaven
-
CD-Rom Cooperatieve Leerstrategieen
-
InfoKaart Kagan Coöperatief Leren, actieplan level 1 & 2
-
Spencer Kagan en Miquel Kagan
Digitale bijlagen (download) bij Coöperatieve Leerstrategieën