Nieuws / 6 oktober 2020

Week van Dyslexie: ieder zijn talent

BAZALT GROEP bestaat
uit Bazalt, HCO en RPCZ Bazalt logo

De week van dyslexie van 1 t/m 8 oktober staat in het teken van de positieve gevolgen van dyslexie. Via #goredfordyslexia wordt hier wereldwijd aandacht voor gevraagd. Wij vroegen de kinderen die we behandelen om antwoord te geven op de vraag:

Welk talent heb jij door dyslexie?

De leukste en mooiste quotes hebben we hieronder verzameld:

Dat ik creatief ben, dat ik goed kan tekenen en naaien (Saar zit op naailes). Dat ik me niet snel verveel.

Saar

Ik kan misschien niet zo goed lezen, maar ik ben heel goed in tekenen, verven en naaien. Doordat ik die dingen goed kan, misschien wel beter dan andere kinderen, vind ik het niet zo erg dat ik niet zo goed ben in lezen.

Loulou

Ik kan goed rekenen; Ik ben heel creatief; Ik verzin altijd leuke dingen om te spelen; Ik kan goed tekenen; Ik ben heel goed in turnen & hockey.

Milou

Dat ik meer werk dan de rest van de klas 😉 ; Ik ben goed in gitaarspelen; Ik kan goed trapezehangen; Ik kan goed op één been staan (dit heeft ze eens gedaan toen ze moest lezen); Ik ben goed in dansen.

Reza

Dat ik goed kan lezen; Ik ben goed in spelletjes spelen op mijn i-pad; Ik ben goed in het schrijven van opstellen; Ik ben goed in tekenen als ik inspiratie heb; Ik ben goed in het bakken van taarten en cakes.

Eline

Ik kan goed voetballen, gamen en zwemmen.

Sam

Door de dyslexie heb ik veel fantasie en kan ik verhalen schrijven.

Tess

Ik ben heel goed in rekenen, ik ben denk ik wel de beste van de klas. De meester kwam er laatst achter dat ik één ding niet zo goed kan met rekenen en toen was hij blij dat hij mij iets kon leren. Dat is wel leuk om te horen omdat lezen en spelling nog best lastig voor mij is.

Tom (10 jaar)