BAZALT GROEP bestaat
uit Bazalt, HCO en RPCZ Bazalt logo

Professor John Hattie, gerenommeerd onderwijswetenschapper uit Nieuw-Zeeland, geeft ons waardevolle aanwijzingen voor goed onderwijs. Dit is gebaseerd op een omvangrijke database met onderzoeksgegevens van over de hele wereld. Hieruit is het trainingsprogramma ‘Leren zichtbaar maken’ ontstaan.

“Kijk naar het lesgeven door de ogen van jouw leerling”

Trainingsprogramma

Voor scholen heeft professor John Hattie een trainingsprogramma ontwikkeld (Visible Learning Plus). De focus ligt op:

  • het leren van de leerling;
  • de impact van de docent op het leren;
  • manieren om deze impact te vergroten;
  • continue verbetering door het evalueren van het effect van het handelen van de leraar op de leerling.

Het resultaat

Met deze aanpak krijg je scherp wat de impact van het onderwijs op leerlingen is. Aan de hand van onderwerpen leer je hoe je jouw impact als leraar kunt vergroten. Hoe meer mensen binnen het team of de school betrokken zijn bij dit programma, hoe groter de impact is.

Onze trainingen en advies rondom Leren zichtbaar maken zijn aangemerkt als bron voor informeel leren door het Schoolleidersregister PO. Dit houdt in dat deze aanpak gedeeltelijk aansluit bij één of meerdere professionaliseringsthema’s. Ook kan dit onderdeel uitmaken van de ontwikkeling via informeel leren.

Leren zichtbaar maken wordt succesvol toegepast in 24 landen. Leren zichtbaar maken is een gezamenlijk project van Bazalt, HCO, RPCZ en OnderwijsAdvies. Zij werken samen met Cognition Education. Onze trainers zijn door hen opgeleid en geaccrediteerd. Kijk voor meer informatie op www.lerenzichtbaarmaken.nl.

Expert

Diensten

Nieuws

Downloads

Uitgaven