BAZALT GROEP bestaat
uit Bazalt, HCO en RPCZ Bazalt logo

‘We uplift those we serve, by uplifting those who serve them.’
Andy Hargreaves

Leerlingen zijn het meest geholpen als hun docenten zelf worden geïnspireerd en ondersteund door hun leiders. Op welke manier help jij als leidinggevende docenten om het beste uit zichzelf te halen?

Onderwijskundig leiderschap is een belangrijke succesfactor

Uit onderzoek blijkt dat krachtig onderwijskundig leiderschap een belangrijke succesfactor is bij het goed functioneren van de school. Docenten beïnvloeden de ontwikkeling en leerprestaties van de leerlingen het meest direct, maar de schoolleider, de rector, sectorleiders, teamleiders, het managementteam en het bestuur hebben indirect ook veel invloed.

Praktisch advies en professionalisering

Soms is het prettig om als leidinggevende ook zelf een klankbord te hebben om ideeën te toetsen en een visie te vormen. Onze experts, die vaak zelf ook ruime ervaring hebben met leiding geven in het onderwijs, ondersteunen leidinggevenden in het onderwijs met praktisch advies en professionalisering. Wij denken graag mee over de ambities en actuele uitdagingen. Daarvoor putten we uit eigen inzicht en ervaringen, maar ook de kennis van toonaangevende onderwijswetenschappers en experts op het gebied van educatief leiderschap en management, veranderkunde, en communicatie.

Experts

Diensten

Agenda

Downloads

Uitgaven