BAZALT GROEP bestaat
uit Bazalt, HCO en RPCZ Bazalt logo

HCO Zorg in Onderwijs is voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 13 jaar die extra aandacht verdienen bij hun sociaal-emotionele of gedragsmatige ontwikkeling. Wij bieden oplossingsgerichte, individuele ondersteuning en groepsbehandelingen. Daarbij kijken we altijd samen met het kind, ouders en school naar de beste aanpak. Wij zetten ons in voor de persoonlijke groei van ieder kind.

Op het snijvlak van zorg en onderwijs

Een kind ontwikkelt zich in interactie met zijn of haar omgeving, thuis en op school. In de praktijk zijn zorg en extra ondersteuning vaak gericht op één van deze werelden. Met Zorg in Onderwijs werken we juist vanuit een integrale aanpak op school en thuis, in samenwerking met kind, ouders en school. Wij werken bovendien samen met andere gespecialiseerde instanties en verwijzen zo nodig door naar andere passende begeleiding of hulp.

Hulp in een groep of individueel?

Problemen doen zich vaak voor als kinderen met anderen moeten samenwerken. Dan is een groepsbehandeling een effectieve manier om met een kind aan de slag te gaan. In groepsverband werken we nog steeds samen aan de eigen doelen en oplossingen van een kind. Er is dus altijd sprake van hulp ‘op maat’.

We bieden de volgende groepstrainingen aan:

  • Omgaan met faalangst: De groepstraining start twee keer per jaar (maart en oktober) bij voldoende aanmeldingen en vindt plaats op het HCO. De training is geschikt voor kinderen vanaf groep 6.
  • Spelend op pad: De groepstraining start twee keer per jaar (januari en september) bij voldoende aanmeldingen en vindt plaats in Naaldwijk. De training is geschikt voor kinderen vanaf groep 2 tot en met groep 8.
  • Plezier op school: De groepstraining start 1 keer per jaar in de laatste week van de zomervakantie en is geschikt voor kinderen die na de zomervakantie starten op het voortgezet onderwijs.
  • Sterker in Uitvoering: In de training Sterker in Executief van HCO Zorg in Onderwijs leren kinderen uit groep 5/6/7/8 op een andere manier om te gaan met concentratie en aandacht.

Soms kan het beter zijn om een individuele behandeling te kiezen. Misschien omdat het niet nodig is om tien keer naar een groepje te komen, maar ook omdat het voor sommige kinderen prettiger en veiliger kan voelen als ze individuele aandacht krijgen.

We bieden de volgende individuele behandelingen / trainingen aan:

  • Internaliserend gedrag: bedoeld voor kinderen vanaf groep 3
  • Externaliserend gedrag: bedoeld voor kinderen vanaf groep 3
  • Executieve functies: bedoeld voor kinderen vanaf groep 4

Kosten en vergoeding

De kosten en vergoeding van een behandeling zijn afhankelijk van de vraag en het gekozen traject. Tijdens de intake spreken we af wat we gaan doen en wat de kosten zullen zijn, zodat niemand voor verrassingen komt te staan.

HCO Zorg in Onderwijs heeft contracten met de volgende gemeenten in de regio: Den Haag, Westland, Delft, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Pijnacker-Nootdorp, Voorschoten, Wassenaar, Rijswijk, Midden-Delfland.

Dit betekent dat wanneer je een verwijzing van de huisarts richting de generalistische basiszorg GGZ hebt, de training vergoed wordt door de gemeente waarin je woont.

Direct aanmelden

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op via zorginonderwijs@hco.nl

Experts

Diensten

Nieuws

Downloads