Nieuws / 13 februari 2020

Raad van Kinderen op bedrijfsbezoek

BAZALT GROEP bestaat
uit Bazalt, HCO en RPCZ Bazalt logo

Als je het onderwijs duurzaam wilt verbeteren, neem je het perspectief van kinderen mee. Sinds een aantal jaar werkt HCO daarom met een kinderraad.

Dit jaar schakelen we de denkkracht in van een enthousiaste groep leerlingen van de Eerste Westlandse Montessorischool in Monster. In een ontwerpend en onderzoekend leren traject trekken we samen met deze groep op, om nog betere dienstverlening te realiseren voor het onderwijs.  

Als onderdeel van dit traject, zijn de leerlingen bij HCO op bedrijfsbezoek geweest. De kinderen van BB4 van de Eerste Westlandse Montessorischool in Monster hebben kennis gemaakt met het HCO en hebben al hun prangende vragen aan collega’s kunnen stellen.

Tijdens dit werkbezoek hebben ze gedegen onderzoek verricht: Zo kregen zij een rondleiding door het gebouw, ze namen edities van het HCOmagazine onder de loep, en kregen te zien hoe het afleggen van leerlingonderzoek in zijn werk gaat. Ten slotte zijn zij in gesprek gegaan met onze onderwijsadviseurs over de inhoud van onze materialen en trainingen. 

De kinderen gaan met hun ervaring bij HCO, in de klas verder onderzoek doen over onze hulpvraag: Hoe kan HCO de denkkracht van kinderen inzetten bij het ontwerpen en ontwikkelen van nieuwe producten en diensten?. Op 7 april zullen zij hun ideeën en adviezen op het HCO presenteren.