Nieuws / 23 mei 2019

Onderwijscafé Klasse voor de Klas (en afscheid Ben Endlich) op dinsdag 4 juni

BAZALT GROEP bestaat
uit Bazalt, HCO en RPCZ Bazalt logo

Tijdens dit Onderwijscafé in The Fiddler, de grootste internationale pub van Den Haag, vertellen leerkrachten Tijmen en winnares Chèrelle over hun ervaring met project ‘Klasse voor de Klas’. Zij delen hun verhaal en geven ook inzicht in wat moeizaam verliep en hoe ze hier vervolgens mee omgingen. En hoe gaat het nu in de klas? HCO onderwijsadviseurs Ben Endlich en Matthieu Gelissen geven een introductie op formatief evalueren. Tot slot is er gelegenheid om vragen te stellen. Dit doen de deelnemers, geheel in pubstijl, natuurlijk vanaf een bierviltje! 

Klasse voor de Klas 
Vijf enthousiaste leerkrachten uit de regio Den Haag hebben zich in het najaar van 2018 ingezet voor het unieke project Klasse voor de Klas. Zij volgden masterclasses in de theorie van het formatieve assessment en pasten de geleerde lessen direct toe in hun eigen klas. Via het eigen Youtubekanaal van Klasse voor de Klas kon iedereen hun ervaringen volgen. Diverse media pakten dit project op, waaronder het regionale nieuws.

Ben Endlich met pensioen: afscheidsborrel tijdens Onderwijscafé
Klasse voor de Klas is hét traject waarin Ben al zijn kennis en ervaring heeft kunnen laten samenkomen. Hij heeft met hart en ziel in het onderwijs gestaan en vindt niets mooier dan zijn carrière op inhoud af te sluiten, omringd door de mensen met wie hij zo fijn samenwerkte! Na het inhoudelijke deel van het Onderwijscafé is iedereen daarom van harte welkom bij de afscheidsborrel voor Ben.

Praktische informatie

  • Locatie: The Fiddler, Den Haag
  • Aanvang Onderwijscafé 19.30 uur (19.15 uur inloop)
  • Aanvang afscheidsborrel Ben Endlich 20.45 uur
  • Deelname is gratis, wel vooraf aanmelden