500 Haagse leerlingen onderzoeken met Robotica Lego het leren in de toekomst 
Zaterdag 29 november vindt voor de zesde keer het Haags Technologie Festival plaats in het Atrium van De Haagse Hogeschool. Het doel van dit evenement is kinderen en jongeren tussen de 6 en 20 jaar te enthousiasmeren voor techniek. Tijdens het festival werken zij op een praktische manier samen aan een technologische oplossing voor een maatschappelijke uitdaging.  De leerlingen maken gebruik van technisch LEGO en computers. Op 29 november laten zij zien waar zij de afgelopen drie maanden aan hebben gewerkt. Het evenement is georganiseerd door het HCO (Haags Centrum voor Onderwijsadvies) en de opleiding Facility Management van De Haagse Hogeschool. Toegang is gratis.
 
Haags technologie festival FLL 2015 HCO
 
 
Kunnen de FIRST® LEGO® League (FLL) teams ons helpen met het leren in de toekomst?
Bij de FIRST LEGO League Haaglanden voor 9-15 jarigen draait dit jaar alles om het thema ‘World Class’: wat is de toekomst van leren? Kinderen en jongeren gaan onderzoeken hoe de manieren waarop wij kennis en vaardigheden vergaren in de 21e eeuw kunnen worden verbeterd. Het doel is dat de teams aan volwassenen uitleggen wat de behoeften van kinderen zijn op het gebied van leren en ontdekken.  
 
Tijdens de regiofinale voeren 38 teams verschillende missies uit op een groot speelveld met behulp van de door hen gebouwde en geprogrammeerde robots. Het gaat om opdrachten zoals ‘out of the box’ leren denken - waarbij deelnemers LEGO blokjes met een robot uit een doos verwijderen – of het bedienen van een zelfgebouwde zoekmachine robot die op slimme manier zoekresultaten moet verwerken. De teams worden niet alleen beoordeeld op de prestaties van hun robots. Ook factoren zoals de onderzoek presentatie, onderlinge samenwerking, het probleemoplossend vermogen, enthousiasme en professionaliteit tellen mee. 
 
Naast de regiofinale van de FIRST LEGO League Haaglanden zijn er tijdens het Haags Technologie Festival posterpresentaties te zien van 14 teams die hebben meegedaan met de Junior FIRST LEGO League voor 6-9 jarigen, met als thema World Class. De leerlingen van 15 tot 20 jaar geven een demonstratie van de FIRST Tech Challenge (FTC). 
 
Razende reporters
Om te zorgen dat alle activiteiten tijdens het festival goed worden vastgelegd heeft de organisatie de hulp van de ‘Razende reporters’ ingeschakeld. 11 leerlingen van 4 verschillende Haagse basisscholen (Anne Frankschool, Shri Vishnuschool, Statenkwartierschool en Montessorischool Valkenbos) herkenbaar aan de gele T-shirts, doen verslag over alles wat er die dag gebeurt. Zij interviewen deelnemers, juryleden en bezoekers, schrijven artikelen, maken foto’s en plaatsen dit vervolgens op de site van het Haags Technologie Festival. Op deze manier hoeft niemand iets te missen! ‘Razende reporters’ is één van de activiteiten van het project 'Den Haag Ontmoet Den Haag’ van de gemeente Den Haag. 
 
Programma
 • 09.45 uur
  Centrale opening 
 • 10.15 uur
  Start wedstrijden FIRST LEGO League, Junior FIRST LEGO League en FTC demonstratie 
 • 11.45 uur
  Afsluiting Junior FIRST LEGO League
 • 15.35 uur
  Einde wedstrijden 
 • 15.45-17.00 uur
  Prijsuitreiking door Ingrid van Engelshoven, wethouder van Kenniseconomie, Internationaal, Jeugd en Onderwijs, Sander van Ipenburg Grijpma, directeur Academie voor Technology, Innovation & Society Delft van de Haagse Hogeschool, en Jacqueline Jurna, directeur/bestuurder van het HCO.
 
Datum en tijdstip: zaterdag 29 november 2014, 09.45 - 17.00 uur 
Locatie: Atrium, De Haagse Hogeschool, Johanna Westerdijkplein 75, 2521 EN Den Haag 
Entree is gratis (kinderen onder de 16 jaar mogen alleen onder begeleiding van een volwassene het evenement bijwonen).
 
Kijk voor meer informatie op de website van het festival: www.haagstechnologiefestival.nl.
 
Organisatie
Het Haags Technologie Festival (HTF) wordt georganiseerd door het HCO en de opleiding Facility Management van De Haagse Hogeschool. Zij worden hierbij ondersteund door studenten van het ROC Mondriaan. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Den Haag, De Haagse Hogeschool, Gemeente Rijswijk, NFGD AudioVisueel,  De Haagse scholen, YouTech, ROC Mondriaan, OTIB, Cymer, Global Factories, de gemeente Zoetermeer en de gemeente Zoeterwoude. 
 
Sitemap
HCO maakt deel uit van de Bazalt Groep en werkt daarin samen met partners Bazalt en RPCZ
partner-bazaltgroep  partner-bazalt  partner-rpcz
HCO is aangesloten bij de branchevereniging EDventure en de coöperatie Onderwijszorg Nederland (ONL)
partner-edventure  partner-dyslexie  
HCO is ISO 9001:2015 gecertificeerd door Certiked en heeft een Cedeo-erkenning
partner certiked 2015 partner-onderwijsadvies