Zaterdag 14 december vindt voor de vijfde keer het Haags Technologie Festival plaats in het Atrium van De Haagse Hogeschool. Het doel van dit evenement is kinderen en jongeren tussen de 6 en 20 jaar te enthousiasmeren voor techniek. Tijdens het festival werken zij op een praktische manier samen aan een technologische oplossing voor een maatschappelijk probleem. De leerlingen maken gebruik van technisch LEGO en computers. Op 14 december laten zij zien waar zij de afgelopen drie maanden aan hebben gewerkt. Het evenement is georganiseerd door het HCO (Haags Centrum voor Onderwijsadvies) en de opleiding Facility Management van De Haagse Hogeschool. Toegang is gratis.

Kunnen de FIRST® LEGO® League (FLL) teams ons helpen om natuurrampen te beheersen?

Bij de FIRST LEGO League Haaglanden voor 9-15 jarigen draait dit jaar alles om het thema Nature’s Fury. De kinderen onderzoeken natuurrampen zoals aardbevingen, ontzagwekkende stormen, en vloedgolven. Teams zullen ontdekken wat er tegen gedaan kan worden, wanneer natuurrampen de plek bereiken waar mensen wonen en werken en waar kinderen spelen.

Tijdens de regiofinale voeren 38 teams verschillende missies uit op een groot speelveld met behulp van de door hen gebouwde en geprogrammeerde robots. Het gaat om opdrachten zoals ambulances tijdig verspreiden in een rampgebied, vluchtroutes markeren, de fundering van gebouwen testen of watervoorraden op de juiste plek brengen. De teams worden niet alleen beoordeeld op de prestaties van hun robots. Ook factoren zoals de onderzoek presentatie, onderlinge samenwerking, het probleemoplossend vermogen, enthousiasme en professionaliteit tellen mee.

Naast de regiofinale van de FIRST LEGO League Haaglanden zijn er tijdens het Haags Technologie Festival posterpresentaties te zien van 13 teams die hebben meegedaan met de Junior FIRST LEGO League voor 6-9 jarigen, met als thema Disaster Blaster. De leerlingen van 15 tot 20 jaar geven een demonstratie van de FIRST Tech Challenge (FTC).

Razende reporters

Om te zorgen dat alle activiteiten tijdens het festival goed worden vastgelegd heeft de organisatie de hulp van de ‘Razende reporters’ ingeschakeld. Twaalf leerlingen van vier verschillende Haagse basisscholen, herkenbaar aan de gele T-shirts, doen verslag over alles wat er die dag gebeurt. Zij interviewen deelnemers, juryleden en bezoekers, schrijven artikelen, maken foto’s en plaatsen dit vervolgens op de site van het Haags Technologie Festival. Op deze manier hoeft niemand iets te missen! ‘Razende reporters’ is één van de activiteiten van het project 'Den Haag Ontmoet Den Haag’ van de gemeente Den Haag.

Programma

09.45 uur Centrale opening
10.15 uur Start wedstrijden FIRST LEGO League, Junior FIRST LEGO League en FTC demonstratie
11.45 uur Afsluiting Junior FIRST LEGO League
15.35 uur Einde wedstrijden
15.45-17.00 uur  Prijsuitreiking door Ingrid van Engelshoven, wethouder van Onderwijs en Dienstverlening, Rob Brons, voorzitter van het College van Bestuur van De Haagse Hogeschool, en Jacqueline Jurna, directeur van het HCO.

Datum en tijdstip: zaterdag 14 december 2012, 09.45 - 17.00 uur
Locatie: Atrium, De Haagse Hogeschool, Johanna Westerdijkplein 75, 2521 EN Den Haag Entree is gratis (kinderen onder de 16 jaar mogen alleen onder begeleiding van een volwassene het evenement bijwonen).

Kijk voor meer informatie op de website van het festival: www.haagstechnologiefestival.nl.

Organisatie

Het Haags Technologie Festival (HTF) wordt georganiseerd door het HCO en de opleiding Facility Management van De Haagse Hogeschool. Zij worden hierbij ondersteund door studenten van het ROC Mondriaan. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Den Haag, De Haagse Hogeschool, Gemeente Rijswijk, NFGD AudioVisueel,  De Haagse scholen, YouTech, ROC Mondriaan, OTIB, Cymer en de gemeente Zoeterwoude.

Sitemap
HCO maakt deel uit van de Bazalt Groep en werkt daarin samen met partners Bazalt en RPCZ
partner-bazaltgroep  partner-bazalt  partner-rpcz
HCO is aangesloten bij de branchevereniging EDventure en de coöperatie Onderwijszorg Nederland (ONL)
partner-edventure  partner-dyslexie  
HCO is ISO 9001:2015 gecertificeerd door Certiked en heeft een Cedeo-erkenning
partner certiked 2015 partner-onderwijsadvies