De motivatie van Nederlandse scholieren is bijzonder laag, zo blijkt uit onderzoek van de OESO. Veel leerlingen vinden school ontzettend saai. Marzano legt in zijn nieuwste boek Betrokkenheid! uit hoe je kunt stimuleren dat leerlingen wél willen leren.

Leraren hebben wel degelijk invloed op de betrokkenheid van leerlingen, weet Marzano. De aandacht vangen is een eerste stap, maar betrokkenheid creëren gaat nog een stap verder. De auteur licht dat voor leerlingen vier vragen van belang zijn:
- Hoe voel ik me?
- Ben ik geïnteresseerd?
- Is dit belangrijk?
- Kan ik dit?

Leraren die dit beseffen, kunnen hier doelbewust op inspelen. Hoe je dat in de klas doet, werkt Marzano uit met diverse voorbeelden en praktische strategieën.

De Amerikaanse onderwijswetenschapper Robert Marzano is befaamd om de wijze waarop hij kennis uit wetenschappelijk onderzoek vertaalt naar de alledaagse onderwijspraktijk. Van zijn boeken als Wat werkt in de klas en De Kunst en Wetenschap van het lesgeven zijn alleen al in Nederland duizenden exemplaren verkocht. Betrokkenheid! (een vertaling van het standaardwerk The Highly Engaged Classroom) is deze week verschenen bij Bazalt.

Betrokkenheid! - Robert Mazano en Debra Pickering8 Betrokkenheid
ISBN: 978-94-6118-222-7
Formaat: A4, hardcover, 180 pagina’s
Prijs: 59 euro

U kunt deze nieuwste uitgave bestellen in onze webshop.

Sitemap
HCO maakt deel uit van de Bazalt Groep en werkt daarin samen met partners Bazalt en RPCZ
partner-bazaltgroep  partner-bazalt  partner-rpcz
HCO is aangesloten bij de branchevereniging EDventure en de coöperatie Onderwijszorg Nederland (ONL)
partner-edventure  partner-dyslexie  
HCO is ISO 9001:2015 gecertificeerd door Certiked en heeft een Cedeo-erkenning
partner certiked 2015 partner-onderwijsadvies