In 2017 organiseerden we samen met partner RPCZ voor het eerst een educatieve studiereis naar Kopenhagen met het thema: Interprofessionele samenwerking en inclusie in Deense kindcentra en scholen. De deelnemers waren enthousiast: 'Wat een mooie voorbeelden van interprofessionele samenwerking, met ruimte om elkaar te ontmoeten, samen voor te bereiden en ruimte voor actief leren en feedback.' We organiseren van 9 t/m 12 september 2018 opnieuw deze studiereis. 

Onderwerpen

Diverse bezoeken aan Deense kindcentra en scholen staan op het programma, evenals het samen reflecteren. De focus ligt op integratie van onderwijs, opvang en zorg.

Tijdens de reis staan de volgende onderwerpen centraal:

  • inclusieve pedagogiek in de praktijk;
  • inter-professionele samenwerking tussen leerkrachten, pedagogen en zorgmedewerkers;
  • de pedagogische aanpak in kinderopvang en op scholen;
  • management van inclusieve pedagogiek;
  • professionalisering, opleiding tot pedagoog en leven lang leren.
Waarom Denemarken?

Denemarken staat bekend om haar goede kwaliteit van kinderopvang en scholen. Landelijke wetgeving en gemeentelijke sturing vormen samen met goed opgeleide pedagogen en leerkrachten een basis voor hoge kwaliteit. 

Kinderopvang is in Denemarken voor kinderen tussen 0 en 6 jaar. De kinderen gaan vaak 5 dagen per week naar de kinderopvang, mede mogelijk dankzij overheidssubsidies.

School begint vanaf 6 jaar, met een verplichte 0e klas als brug tussen opvang en school. Sinds 2007 hebben scholen een volledig dagarrangement ontwikkeld, met integratie van bso en school en met meer focus op de samenwerking tussen pedagogen en leerkrachten. 

Reisbegeleiders

De reisbegeleiders zijn Kirsten Nøhr (docent Hogeschool Amsterdam en freelance consultant) en Emile Eshuis (adviseur RPCZ). Lees meer over de reisbegeleiders

Inschrijven

Inschrijven kan t/m 1 juli 2018. Wacht niet te lang. Er is plaats voor maximaal 20 deelnemers. De studiereis in 2017 was al snel volgeboekt. 

Meer over de studiereis

Sitemap
HCO maakt deel uit van de Bazalt Groep en werkt daarin samen met partners Bazalt en RPCZ
partner-bazaltgroep  partner-bazalt  partner-rpcz
HCO is aangesloten bij de branchevereniging EDventure en de coöperatie Onderwijszorg Nederland (ONL)
partner-edventure  partner-dyslexie  
HCO is ISO 9001:2015 gecertificeerd door Certiked en heeft een Cedeo-erkenning
partner certiked 2015 partner-onderwijsadvies