De actie 'Geef een (prenten)boek cadeau' gaat op 9 februari van start. Deze jaarlijks terugkerende actie heeft als missie alle kinderen in Nederland (en Vlaanderen) te laten opgroeien tussen kinderboeken. Om die missie te laten slagen wordt ieder jaar in februari een klassiek jeugdboek en in april een prachtig prentenboek ter beschikking gesteld voor maar 2 euro! Het HCO is ambassadeur van deze actie en steunt het initiatief.

Koopt u ook een boek?
Geletterdheid is een voorwaarde voor succes op school en later in de samenleving. Het idee achter de actie is dat er ook juist kinderen worden bereikt die thuis geen boeken hebben en van wie de ouders niet het geld hebben om boeken te kopen. Dit kan bereikt worden door met zijn allen boeken te geven. In de boekhandel kunt u dit jaar het boek “Ronja de roversdochter” (vanaf 9 februari) en het prentenboek “Raad eens hoeveel ik van je hou” (vanaf 3 april) kopen voor twee euro voor een kind dat thuis geen boeken heeft. De boekhandel zorgt ervoor dat dit boek bij het juiste kind terechtkomt.

10 lessuggesties voor scholen

Het geven van een boek kan een mooie impuls zijn voor leesplezier en leesbevordering, net als leesbevorderende activiteiten op school. Voor scholen zijn er lessuggesties beschikbaar voor bij het boek "Ronja de roversdochter". Download de 10 lessuggesties

Kijk voor meer informatie op www.geefeenboekcadeau.nl.

Sitemap
HCO maakt deel uit van de Bazalt Groep en werkt daarin samen met partners Bazalt en RPCZ
partner-bazaltgroep  partner-bazalt  partner-rpcz
HCO is aangesloten bij de branchevereniging EDventure en de coöperatie Onderwijszorg Nederland (ONL)
partner-edventure  partner-dyslexie  
HCO is ISO 9001:2015 gecertificeerd door Certiked en heeft een Cedeo-erkenning
partner certiked 2015 partner-onderwijsadvies