Individueel onderzoek HCO


Elk kind is een uniek persoon en heeft zijn eigen ontwikkelingslijn en onderwijsbehoeften. Vaak lukt het in de klas heel goed om alle kinderen toch samen te laten leren en spelen. Soms lukt dat minder goed. Er zijn kinderen die er moeite mee hebben om de aangeboden lesstof in de klas te verwerken. Sommige hebben moeite om zich te concentreren. Soms is het contact met klasgenoten lastig, soms met leerkrachten. Hierdoor kan het plezier in leren of in de omgang met andere kinderen afnemen.

Vaak worden deze kinderen extra geholpen door de leerkracht of een remedial teacher, maar soms is specialistischer onderzoek nodig. Hiervoor kunt u terecht bij een van onze onderwijsadviseurs Leerlingzorg.

In opdracht van en in onderling overleg met scholen en ouders voeren onze psychologen en orthopedagogen individueel onderzoek uit. Vervolgens geven zij advies en krijgt u praktische tips om in de dagelijkse begeleiding nog beter aan te sluiten bij de specifieke onderwijsbehoeften van het kind.

Type onderzoek

Een adviseur leerlingzorg bespreekt graag samen met u welke onderzoeksmethoden nodig zijn om inzicht te krijgen in de onderwijsbehoeften van de leerling. Denk aan: intelligentie-onderzoek, diagnostiek dyslexie, rekenonderzoek, diagnostiek dyscalculie, klassenobservatie, pedagogisch-didactisch onderzoek, psychologisch onderzoek, neuropsychologisch onderzoek, onderzoek naar gedrag / hoogbegaafdheid / werkhouding / concentratie / leerpotentieel.

Tip: Spreken ouders en/of het kind geen Nederlands? Op de website van Pearson is in 19 verschillende talen informatie te vinden over de afname van een niet-talige intelligentietest.

Werkwijze in het kort

Een gespecialiseerd orthopedagoog/psycholoog stelt de leerling in een individuele setting vragen en laat deze meestal ook praktische opdrachten uitvoeren. Het onderzoek neemt gemiddeld één tot twee ochtenden in beslag en vindt onder schooltijd plaats. Soms komt de adviseur ook in de groep kijken. Dit gebeurt vanzelfsprekend allemaal in onderling overleg met school en ouders.

Aanmelding en formulieren

 

Aanmelding en formulieren vindt u op deze pagina:

naar formulieren downloaden

 

     

Ook interessant

 PDO
   
 Onderzoek DGO/VGO/NIO/NDT    
Sitemap
HCO maakt deel uit van de Bazalt Groep en werkt daarin samen met partners Bazalt en RPCZ
partner-bazaltgroep  partner-bazalt  partner-rpcz
HCO is aangesloten bij de branchevereniging EDventure en de coöperatie Onderwijszorg Nederland (ONL)
partner-edventure  partner-dyslexie  
HCO is ISO 9001:2015 gecertificeerd door Certiked en heeft een Cedeo-erkenning
partner certiked 2015 partner-onderwijsadvies