Nieuws / 17 november 2021

Inschrijving gratis webinar van prof. John Hattie geopend

BAZALT GROEP bestaat
uit Bazalt, HCO en RPCZ Bazalt logo

Op 9 december van 10.30 – 11.00 uur kun jij gratis het webinar Lessen uit de lockdown van professor John Hattie volgen. In dit webinar bespreekt hij welke bewijzen het thuisonderwijs heeft geleverd voor wat effectief is in onderwijs. 

Laat je prikkelen en benut professor Hatties inzichten om jouw impact op het leren van je leerlingen te vergroten.

Aansluitend bieden we je de mogelijkheid om deel te nemen aan de online nabespreking door Leren zichtbaar maken-expert Marcel Bogaarts.

Wie is John Hattie?

John Hattie is een onderwijswetenschapper uit Nieuw-Zeeland. Hij is sinds 2011 verbonden aan het Melbourne Education Research Institute van de universiteit van Melbourne en bijzonder hoogleraar Educatie aan de Universiteit van Auckland. John is adviseur voor het ministerie van onderwijs van Nieuw-Zeeland, Australië en de Verenigde Staten en schreef (mee aan) meer dan 17 boeken en 500 artikelen over zijn onderzoek.

Onderzoek

Hattie deed meer dan 1000 meta-analyses van 50.000 onderwijsonderzoeken waarbij van 240.000.000 leerlingen wereldwijd gegevens zijn verzameld. Dit is veruit het meest uitgebreide, op bewijs gerichte onderzoek naar wat het beste werkt om leerprestaties te verbeteren.

Schoolprogramma Visible Learning Plus

Hij ontwikkelde het programma Visible Learning Plus (Leren zichtbaar maken) voor de toepassing van zijn bevindingen in scholen, dat succesvol is in 24 landen. Wij kunnen dit programma in samenwerking met Corwin en professor John Hattie aanbieden in Nederland. Ook brachten we een aantal van zijn boeken uit.