Methoden Materialen HCO

Er is veel goed lesmateriaal beschikbaar. Hoe kiest u uit alle vormgegeven, kleurrijke lesboeken, handleidingen en materialen de juiste methode?

Het HCO begeleidt scholen bij het kiezen van een methode die aansluit bij de wensen en behoeften van leerkrachten en leerlingen op alle vakgebieden:

  • Taal
  • Rekenen
  • Wereldoriëntatie (aardrijkskunde, geschiedenis, natuur en techniek)
  • Engels
  • Methoden voor specifieke doelgroepen zoals peuters, kleuters en groep 3
  • Overige

Onze werkwijze voor methoden en materiaal voor groep 1 tot en met 8 in het PO

  1. Om u te oriënteren op een nieuwe methode bent u van harte welkom in ons Kenniscentrum. Hier vindt u alle nieuwste methoden en materialen. Onze medewerkers zetten dit graag voor u klaar. Het is ook mogelijk om eerst overleg te hebben met een expert. Zij kunnen, indien gewenst, een voorselectie maken die aansluit bij uw wensen. Daarnaast kunnen zij u ondersteunen bij het opstellen van criteria voor het kiezen van een methode zodat u met een duidelijke focus aan de slag kunt.
  2. Voor het inkijken van methoden kunt u een afspraak maken via het Kenniscentrum, via T: 070 448 28 20 en E:
  3. Keuzetrajecten van de meest gangbare methodes. Onze adviseurs zijn niet verbonden aan de uitgeverijen, waardoor u kunt rekenen op een onafhankelijk advies dat past bij de school. 
  4. Implementatietrajecten kunnen op maat voor u ontwikkeld worden, bijvoorbeeld als u al enige tijd met de methode werkt, maar veel wisselingen binnen het team heeft gehad of de resultaten tegenvallen. Een implementatietraject kan bestaan uit meerdere teambijeenkomsten en klassenbezoeken, zodat elke leerkracht begeleiding krijgt die bij zijn/haar kennis en vaardigheden van de methode past.

Methode en materiaal verkeerseducatie

Wilt u actief aan de slag met verkeerseducatie en staat uw school in Den Haag? We kunnen u ondersteunen bij tal van verkeersprojecten en activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan de inzet van HCO verkeersleerkracht Viola van der Burg die verkeerslessen helpt voorbereiden, aantrekkelijk lesmateriaal of gastlessen. Ook kunnen we u helpen bij de keuze van een (nieuwe) verkeersmethode. Als u gebruik maakt van ons gratis aanbod verkeerseducatie kunt u daarbij ook de bijpassende materialen lenen. Kijk voor meer informatie, aanmelding en de voorwaarden op www.hco.nl/verkeer. 

Materiaal Rouw en verlies te leen

Hoe ga je om met verdriet in je groep? Een scheiding, een overleden huisdier, een zieke klasgenoot… Natuurlijk wil je erover praten, maar hoe? Het HCO leent een koffer met materialen uit: voorleesboeken, informatieve boeken, ideeën voor werkvormen en knutselmateriaal om verdriet in de groep bespreekbaar te maken. Het gaat om materiaal dat geschikt is voor leerlingen van 2–12 jaar.

Voorbeelden van boeken:
• Lieve oma Pluis – Dick Bruna
• Doodgewoon – Bette Westera
• Gebroeders Leeuwenhart – Astrid Lindgren
• Jong Verlies - Riet Fiddelaers-Jaspers
• De Rouwende School - Riet Fiddelaers-Jaspers
• Stilzitten als een kikker Mindfulness voor kinderen – Eline Snel

Wilt u de koffer lenen en/of meer informatie over deze onderwerpen? Training en advies behoort ook tot de mogelijkheden. Neem contact op met Katie Gramsbergen.

Ook interessant

Onderwijsdatabank     
Wikiwijsleermiddelenplein    

 

 

Sitemap
HCO maakt deel uit van de Bazalt Groep en werkt daarin samen met partners Bazalt en RPCZ
partner-bazaltgroep  partner-bazalt  partner-rpcz
HCO is aangesloten bij de branchevereniging EDventure en de coöperatie Onderwijszorg Nederland (ONL)
partner-edventure  partner-dyslexie  
HCO is ISO 9001:2015 gecertificeerd door Certiked en heeft een Cedeo-erkenning
partner certiked 2015 partner-onderwijsadvies