Nieuws / 21 november 2019

Honderden leerlingen nemen deel aan Haags Technologie Festival

BAZALT GROEP bestaat
uit Bazalt, HCO en RPCZ Bazalt logo

HCO en De Haagse Hogeschool organiseren op zaterdag 30 november 2019 de 16e editie van het Haags Technologie Festival in het Atrium van De Haagse Hogeschool. Dit jaar doen er 650 leerlingen van scholen uit Den Haag, Rijswijk, Zoetermeer, Voorburg, Wassenaar en Noordwijk mee aan de regiofinales van de FIRST® LEGO® League Jr. en de FIRST® LEGO® League. Met hun ontworpen, gebouwde en geprogrammeerde robot van LEGO® MINDSTORMS® en onderzoek maken de teams kans op een van de awards en een felbegeerde plek in de Beneluxfinale. Iedereen is van harte welkom.

Over het festival

  • 40 teams uit regio Haaglanden nemen deel aan de regiofinale van de FIRST® LEGO® League. De FIRST® LEGO® League (FLL) is een wereldwijde roboticawedstrijd, waarbij jongeren van 9-15 jaar in teams aan de slag gaan met een actueel wetenschappelijk thema. Het thema van dit jaar is City Shaper. Steden en dorpen hebben te maken met grote problemen zoals transport, bereikbaarheid en zelfs natuurrampen. Hoe kunnen de teams een betere toekomst voor iedereen vormgeven? Alle opdrachten hebben te maken met dit thema. De leerlingen voeren met hun robots verschillende missies uit op een groot speelveld. Ze geven presentaties over hun robotontwerp en onderzoek. Ook beoordeelt een jury de teams op hun samenwerking en teamwork.
  • Er zijn posterpresentaties te zien van 6-9 jarigen die meedoen aan de FIRST® LEGO® League Junior. Het thema is Boomtown Build.
  • Leerlingen van 15 tot 20 jaar geven een doorlopende demonstratie van de FIRST® Tech Challenge.

Met de opzet vindt er veel uitwisseling plaats tussen leerlingen van verschillende leeftijden, met als verbindende factoren robotica, techniek en onderzoek. De FIRST® programma’s hebben als doel om leerlingen te interesseren in technologie en specifiek in een technische carrière.

Programma

09.45 uur Opening door Marjolein van Dijk-Oosterveer en Jochem van de Fliert
10.15 uur Start regiofinales FLL en FLL jr. en FTC demonstratie
11.45 uur Afsluiting FLL jr.
15.35 uur Einde alle wedstrijden
15.45 uur Gezamenlijke afsluiting met een ereronde van de 4 beste teams FLL op de wedstrijdtafel en een prijsuitreiking door Nellie van de Griend, directeur Faculteit Technologie, Innovatie en Samenleving van de Haagse Hogeschool, Annemarie Kaptein, bestuurder HCO en Saskia Bruines, wethouder van Onderwijs, Kenniseconomie, Internationaal.

Praktische informatie

Datum: Zaterdag 30 november 2019
Locatie: Atrium van De Haagse Hogeschool, Johanna Westerdijkplein 75 in Den Haag
Tijden: 09.45 uur-17.00 uur

Toegang is gratis. Kinderen onder de 16 jaar kunnen alleen onder begeleiding van een volwassene het evenement bijwonen.

Meer over het evenement: www.haagstechnologiefestival.nl

Het Haags Technologie Festival wordt georganiseerd door HCO en De Haagse Hogeschool en wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Den Haag, NFGD, OTIB, gemeente Rijswijk, De Haagse Scholen, ROC Mondriaan, Lucas Onderwijs en Willem de Zwijgerschool.