Nieuws / 27 mei 2019

Nieuwste boek Hargreaves in PO Management #12

BAZALT GROEP bestaat
uit Bazalt, HCO en RPCZ Bazalt logo

In PO Management, het magazine over schoolontwikkeling en professionalisering in het basisonderwijs, van april staat een artikel over het nieuwste boek Hargreaves: Samen werken aan professionaliteit. Dit boek is vertaald en bewerkt voor de Nederlandse onderwijspraktijk. In mei is het boek verschenen bij onze uitgeverij Bazalt Educatieve Uitgaven.

In zijn nieuwste boek geeft Hargreaves prachtige voorbeelden van hoe je samen met andere professionals tot ongekende resultaten kunt komen. Hargreaves: ‘Samenwerking tussen leraren is belangrijk wanneer onderwijs gemakkelijk is. Het is essentieel wanneer het onderwijs moeilijk wordt.’ Internationale onderwijsprofessionals zijn lovend over dit boek.

Hargreaves levert een indrukwekkende bijdrage aan de ontwikkeling van het lesgeven en verbeteren van scholen door het belang van investeren in sociaal kapitaal in en tussen scholen te benadrukken.

Pasi Sahlberg

Hargreaves in Nederland

Van 22 tot en met 24 mei was Andy Hargreaves bij ons te gast voor een masterclass in Den Haag voor teamleiders in het VO en voor een congres voor onderwijsprofessionals. Hierbij nam hij ook de Nederlandse editie in van zijn werk ontvangst.

Meer over het boek en Hargreaves

Download het artikel Van ‘professioneel samenwerken’ naar ‘samen professionaliseren’

Download het artikel in HCO magazine over de Masterclass met Hargreaves in Den Haag