Nieuws / 13 november 2019

Groepstrainingen Zorg in Onderwijs in 2020

BAZALT GROEP bestaat
uit Bazalt, HCO en RPCZ Bazalt logo

Vanuit HCO Zorg in Onderwijs bieden we in 2020 weer verschillende groepstrainingen aan voor kinderen die extra aandacht verdienen bij hun sociaal-emotionele of gedragsmatige ontwikkeling:

Spelend op pad
Voor: kinderen bij wie samenspelen en/of samenwerken met leeftijdsgenoten niet vanzelfsprekend is.
Start: 2 groepen (5-8 jaar en 9-12 jaar) in januari en september op de trainingslocatie in Naaldwijk (scouting Rambonnetgroep).
Nieuw: in januari start de training voor de groep 9-12 jaar voor het eerst ook in Den Haag op de P.H. Schreuderschool. We streven ernaar om de training in september ook voor de groep 5-8 jaar aan te bieden in Den Haag.

Omgaan met faalangst
Voor: kinderen van 9-13 jaar met faalangstige gevoelens.
Start: in maart.

Plezier op school
Voor: aanstaande brugklassers die op de basisschool problemen hebben ondervonden in de omgang met leeftijdgenoten (kinderen die angstig of onhandig kunnen zijn in het contact, onvoldoende weerbaar zijn, afgewezen en/of gepest zijn).
Start: in de laatste week van de zomervakantie.

Aanmelden

Meld de kinderen snel aan. Voor de meeste groepstrainingen geldt dat er nog maar enkele plekken beschikbaar zijn. Voor de tweedaagse training Plezier op school is aanmelden nu ook al mogelijk.

De formulieren voor de aanmelding vind je op de pagina Formulieren > Zorg in Onderwijs.

Individuele gesprekken

Soms kan het beter zijn om voor een individuele behandeling te kiezen. Misschien omdat het niet nodig is om tien keer naar een groep te komen of omdat het voor sommige kinderen prettiger is als ze individuele aandacht krijgen. Onze individuele behandelingen bestaan uit een korte serie gesprekken (5-8 sessies) met het kind, waarbij de samenwerking met ouders en school centraal staat. Deze gesprekken kunnen gericht zijn op o.a. het versterken van de executieve functies, het vergroten van de emotie- en gedragsregulatie en het versterken van het zelfbeeld. Lees meer over de individuele gesprekken