Diensten

Training Woorden in prenten

BAZALT GROEP bestaat
uit Bazalt, HCO en RPCZ Bazalt logo

Prentenboeken voorlezen aan jonge kinderen is goed voor het stimuleren van leesplezier en het is goed voor de taalontwikkeling in het algemeen. Dit geldt ook voor peuters en kleuters met een andere moedertaal dan het Nederlands. Met Woorden in prenten heb je een praktisch middel in handen om met deze kinderen aan de slag te gaan. Woorden in prenten bevat een vereenvoudigde versie van tien bekende prentenboeken. In onze training Woorden in prenten leer je hoe je met deze methodiek werkt.

Hoe ziet de training eruit?

In 3 bijeenkomsten leer je hoe je met Woorden in prenten aan de slag kunt.

  1. We staan stil bij de achtergronden van de aanpak Woord in prenten. Daarnaast bereid je je voor op welke materialen er nodig zijn voor het geven van de lessen. Tussen bijeenkomst 1 en 2 verzamel je verder materialen bij een prentenboek aan de hand van de lijst benodigdheden.
  2. We bespreken de verschillende materialen die je hebt verzameld en gemaakt en wisselen ervaringen uit. Daarna demonstreren we de opzet van de 5 lessen per prentenboek. De lessen bestaan uit het aanbieden van inhoudswoorden en functiewoorden op een heldere en duidelijke manier, gevolgd door allerlei verwerkingsoefeningen en teken- en handvaardigheidsactiviteiten. Daarna geef je de 5 lessen. Je maakt aan het eind van deze lessenserie een video-opname van een kind dat het verhaal van het prentenboek vertelt.
  3. In de laatste bijeenkomst volgen demonstraties van de verschillende lessen rond de 10 prentenboeken en wisselen we een en ander uit. Tot slot evalueren we de woordenschat van een kind aan de hand van de meegebrachte opnames en zullen we zien dat die is toegenomen met 75-80 woorden: het uitgangspunt van Woorden in prenten.

Meer informatie over Woorden in prenten vind je op: https://www.hco.nl/thema/primair-onderwijs/taal-nt2/

Training op open inschrijving volgen?

Onze adviseurs verzorgen de training Woorden in prenten ook op open inschrijving. Kijk voor actuele startdata van de training in de agenda.

Heb je vragen of wil je meer informatie, neem dan contact op met een van onze experts.

Expert