Diensten

Training Oplossingsgericht werken in de klas

BAZALT GROEP bestaat
uit Bazalt, HCO en RPCZ Bazalt logo

“Heb je een probleem? Vergeet de oorzaak, focus op de oplossing!”

Wat doe je als je een probleem hebt? De meeste mensen starten met het grondig analyseren van de oorzaak. En als die bepaald is, kunnen we op zoek naar de oplossing. Steeds meer mensen raken ervan overtuigd dat dit niet de enige en zeker niet de beste manier is om tot oplossingen te komen.

Binnen het onderwijs en organisaties is er een groeiende belangstelling om niet meer vanuit de probleemfocus te handelen, maar vanuit een positief perspectief op wat je wel wil bereiken. De veranderwens kun je vormgeven vanuit de waardering van al aanwezige krachtbronnen. Er is vraag naar deze oplossingsgerichte werkwijze binnen individuele coaching, schoolontwikkeling, leiderschapsontwikkeling en gesprekken met kinderen en ouders.

Resultaat

Tijdens deze training maak je kennis met de grondhouding van de oplossingsgerichte werkwijze. Na deze training kun je je een beeld vormen hoe je dit kunt toepassen in jouw werksituatie. Je volgt gedurende twee dagdelen een interactieve training, waarin we de essenties van oplossingsgericht werken toepassen. Zo kun je deze werkwijze zelf ervaren en leer je hoe jij dit kunt toepassen in de praktijk.

We starten met het verkennen van de door jou gewenste verandering. Vervolgens werken we in co-creatie met oplossingsgerichte technieken. Dit doen we onder andere door:

  • het verkennen van het sterkte perspectief van de deelnemers;
  • het leggen van het accent op constructief taalgebruik;
  • het bekijken hoe anderen veranderingen zullen merken in jouw handelen.

We bespreken graag op welke wijze wij kunnen aansluiten bij de situatie en wensen in jouw school. Neem voor advies over de mogelijkheden contact op met onze expert.

Expert