Diensten

Scholing Haal meer uit thematisch werken

BAZALT GROEP bestaat
uit Bazalt, HCO en RPCZ Bazalt logo

Thematisch werken zien we in alle peutergroepen en kleuterklassen. Een rijk thematisch aanbod sluit het beste aan bij de manier waarop jonge kinderen leren. Door met herkenbare en spelgerichte thema’s te werken, ontstaat bij kinderen meer betrokkenheid, nieuwsgierigheid en motivatie. Samen zorgen de thema’s voor een samenhangend onderwijsaanbod. Benut je al alle mogelijkheden van thematisch werken?

Bij thematisch werken is het belangrijk dat je goed zicht hebt op de ontwikkeling van peuters en kleuters. Thematisch werken vraagt om het los kunnen laten van een methode en zelf regisseur te worden van het onderwijsaanbod. Daarvoor is kennis van de leerlijnen en de (tussen)doelen belangrijk.  

In onze training Haal meer uit thematisch werken komen we jullie graag op locatie inspireren en ondersteunen bij het verdiepen en verrijken van jullie thematisch aanbod in de groep. We zorgen dat jullie weten hoe je een rijk en gevarieerd aanbod samenstelt in een rijke leeromgeving, waarbij de speelhoeken optimaal betrokken worden. Neem voor de mogelijkheden contact op met een van onze experts jonge kind. 

Expert