Diensten

Training Gelukslessen op school

BAZALT GROEP bestaat
uit Bazalt, HCO en RPCZ Bazalt logo

Vraag een willekeurige vader of moeder wat ze voor hun kinderen wensen en het antwoord luidt steevast: “Dat ze gelukkig worden.” Maar ‘geluk’ is geen vak waarin we jongeren onderwijzen.

Hoogleraar Ilona Boniwell wil daar verandering in brengen. Zij vertaalde wetenschappelijke inzichten uit de positieve psychologie naar een eigentijdse lessenserie die beschikbaar is gemaakt voor het Nederlandse onderwijs. Geschikt voor leerlingen in groep 7 en 8 van het basisonderwijs en de eerste twee jaar van het voortgezet onderwijs. Heel goed in te zetten in de mentorlessen van de brugklas(-sen) bijvoorbeeld.

Aan de slag met Positieve Psychologie

Het programma staat beschreven in het boek Aan de slag met Positieve Psychologie. Dit bestaat uit 34 uitgewerkte lessen van 60 minuten, verdeeld over zes blokken:

  1. positief zelfbeeld
  2. positief lichaamsbeeld
  3. positieve emoties
  4. positieve instelling
  5. positieve richting
  6. positieve relaties.

Het gaat om een open source-programma: op basis van het boek kun je er zelf mee aan de slag. Een training kan het effect versterken en maakt het makkelijker om de lessen te geven. Onze adviseurs zijn getraind in deze aanpak en helpen je graag.

Bekijk hier de TED Talk van Ilona Boniwell Education for happiness

Downloads