Diensten

Training Executieve functies

BAZALT GROEP bestaat
uit Bazalt, HCO en RPCZ Bazalt logo

Door anders te leren kijken naar kinderen, zie je meer! Hoe denken en leren kinderen? In deze training maak je kennis met de executieve functies. Je leert deze functies bij kinderen te ontdekken en concreet aan te spreken in de les.

Op school, tijdens het buitenspelen of thuis; het brein gebruikt op elk moment van de dag geavanceerde vermogens om activiteiten te organiseren, te focussen en impulsen onder controle te houden. Deze vermogens noemen we executieve functies.

Inhoud training Executieve functies

Kinderen die sterke executieve vaardigheden ontwikkelen, hebben meer controle over hun eigen werk en presteren beter. Dit draagt bij aan een zeker en blij gevoel. Als een kind deze functies niet of onvoldoende kan inzetten, kan dit leiden tot een vertraging in de ontwikkeling of verminderde schoolprestaties. Hoe ga je hier als leraar, intern begeleider of school mee om?

In 3 bijeenkomsten komt theorie rondom executieve functies aan bod en besteden we aandacht aan de dagelijkse praktijk aan de hand van:

  • voorbeelden;
  • filmbeelden;
  • (les-)materiaal.

Het resultaat

Na afloop van deze training:

  • weet je wat executieve functies zijn en hoe zich deze ontwikkelen;
  • weet je welke executieve functies je aanspreekt tijdens een les;
  • weet je hoe je sterke en zwakke executieve functies kunt ontdekken;
  • weet je hoe je zwakke executieve functies kunt stimuleren;
  • weet je wat kinderen en ouders zouden kunnen doen bij zwakke executieve functies.

We kunnen de training voor jouw schoolteam of een specifieke bouw /groepen aanpassen. Neem voor meer informatie en overleg hierover contact op met een van onze experts. 

Een paar keer per jaar organiseren we een training Executieve functies voor onderwijsprofessionals, specifiek voor groep 3- 8 of juist voor begeleiders van kleuters. Kijk in de agenda voor actuele data en inschrijving.

Expert

Agenda

Downloads