Diensten

Training Executieve functies bij kleuters

BAZALT GROEP bestaat
uit Bazalt, HCO en RPCZ Bazalt logo

Hoe denken en leren jonge kinderen? Door anders te kijken, kun je meer zien!

In de kleuterklas, tijdens het buitenspelen of thuis; het brein gebruikt op elk moment van de dag geavanceerde vermogens om activiteiten te organiseren, te focussen en impulsen onder controle te houden. Deze vermogens noemen we executieve functies.

Goed ontwikkelde executieve functies zijn een voorwaarde om te leren. Als een kleuter deze functies (nog) niet goed kan inzetten, kan dit de ontwikkeling flink in de weg zitten. In de training Executieve functies bij kleuters op maat leer je hoe je deze functies bij kleuters stimuleert.

Hoe ziet de training eruit?

In de training maak je kennis met de executieve functies bij kleuters. Je leert deze functies bij jonge kinderen te ontdekken en concreet aan te spreken in je les.

In 3 bijeenkomsten van 3 uur wisselen theorie over executieve functies en voorbeelden, filmbeelden en ander materiaal uit de dagelijkse praktijk elkaar af.

Na afloop van deze training weet je:

  • wat executieve functies zijn en hoe zich deze ontwikkelen bij jonge kinderen;
  • welke executieve functies je aanspreekt tijdens een les;
  • hoe je sterke en zwakke executieve functies kunt ontdekken;
  • hoe je op een positieve manier zwakke executieve functies kunt stimuleren;
  • wat kinderen en ouders zouden kunnen doen bij zwakke executieve functies.

Training op open inschrijving volgen?

Onze experts verzorgen de training Executieve functies bij kleuters ook op open inschrijving. Kijk voor actuele startdata van de training in de agenda.

Heb je de training Executieve functies groep 3-8 gevolgd? Dan kun je voor verdieping een module Executieve functies bij kleuters volgen. Kijk voor actuele startdata van de module in de agenda.

Expert

Agenda

Downloads

Uitgaven