Diensten

Implementatie van een (nieuwe) rekenmethode

BAZALT GROEP bestaat
uit Bazalt, HCO en RPCZ Bazalt logo

Ben je toe aan een nieuwe rekenmethode? Wil je overstappen op een volledig digitale methode of past een combi van digitaal en op papier beter bij de school? Of ga je nog een stap verder en wordt het rekenonderwijs aangeboden vanuit de leerlijnen? Er is keuze genoeg!

Rekenen is één van de belangrijkste vaardigheden die we de kinderen bijbrengen. Iedere dag staat dit vak op het programma. Het is van belang dat de methode die gehanteerd wordt past bij de visie van de school, de werkwijze van de teamleden en de groeiende ontwikkeling van de kinderen binnen de school. Wij helpen je graag hierin een bewuste en verantwoorde keuze in maken.

Werkwijze

In een tweetal bijeenkomsten zullen we onder andere de visie op het rekenonderwijs in kaart brengen, we kijken welke wensen er zijn en aan welke voorwaarden de methode moet voldoen.
We zullen een aantal methoden selecteren en uit gaan proberen. Aan de hand van de ervaringen en een checklist zullen we de methoden evalueren. Hierna kan er een weloverwogen besluit genomen worden.

Indien gewenst helpen we je graag bij het invoeren van de nieuwe methode.
Door middel van bijvoorbeeld klassenconsultaties kunnen we de implementatie van de methode ondersteunen, welke werkwijze is het meest effectief, afspraken kunnen worden geborgd. We kunnen kijken welke aanvullende materialen er nog ontbreken. Ook kunnen we je begeleiden om de methode als bron te gebruiken en te werken vanuit de leerlijnen.

Opbrengst

Na afloop van dit traject is er:

  • een visie op het rekenonderwijs;
  • een methode uitgekozen die past bij de wensen en werkwijze binnen het team;
  • een goed implementatietraject geweest.

Omvang

Dit traject omvat 3 bijeenkomsten en daarnaast bestaat de mogelijkheid te consulteren bij de implementatie van de methode.

Wij maken graag een training op maat, neem voor de mogelijkheden contact op met onze adviseurs.