Diensten

Implementatie Kwink – online methode voor sociaal-emotioneel leren

BAZALT GROEP bestaat
uit Bazalt, HCO en RPCZ Bazalt logo

Het ‘schoolse leren’ is belangrijk, maar het kan niet zonder het sociaal emotioneel leren (SEL). Sociaal emotioneel leren is het proces waarbij leerlingen noodzakelijke kennis, attituden en vaardigheden verwerven en toepassen. Hierdoor leer je omgaan met jezelf en een ander. Sociaal emotioneel leren werkt preventief.

Kwink

Kwink is een online methode voor sociaal-emotioneel leren (SEL). Inclusief burgerschap en mediawijsheid. Voor groep 1 t/m 8 van het primair onderwijs. Kwink biedt een doordacht SEL-programma, gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten. Praktisch, leuk en altijd actueel. Gericht op preventie (van bijvoorbeeld pesten op school) en de kracht van een veilige groep. Kwink sluit aan bij de principes van PBS (Positive Behaviour Support).

Kenmerken van Kwink:

  • Voorkomt verstorend gedrag en pesten
  • Kent een groepsbrede, preventieve aanpak
  • Verhoogt de leeropbrengsten
  • Sluit aan bij passend onderwijs
  • Werkt handelingsgericht
  • Heeft als basis het ADI-model
  • Is leuk!

Neem een kijkje op de Kwink-website.

HCO is partner van Kwintessens

Kwintessens en HCO hebben rondom Kwink een overeenkomst tot samenwerking afgesloten. Onze adviseurs zijn getraind zijn door dr. Kees van Overveld met het gedachtegoed van SEL en Kwink.

Werkwijze

Wij denken graag mee hoe je bewust aan sociaal emotioneel leren op school kunt werken. Onze experts helpen je graag met het implementeren van de methode Kwink, waarbij wordt voldaan aan de eisen rondom Wet op Sociale veiligheid. In deze wetgeving is het monitoren van het welbevinden een belangrijke eis. Interesse?

Expert

Downloads