Diensten

HCO Escaperoom

BAZALT GROEP bestaat
uit Bazalt, HCO en RPCZ Bazalt logo

Maak gebruik van elkaars kwaliteiten in dit spannende teamspel over onderwijs. Je hebt 60 minuten om de codes te kraken. Durf jij het aan?

Escaperoom als onderwijs concept

Jezelf laten opsluiten in een escaperoom is een ervaring die steeds meer bezoekers trekt. Het spreekt mensen aan om in korte tijd samen met een team collega’s, vrienden of familie raadsels te ontcijferen. Het escaperoom concept wordt ook al gebruikt in het onderwijs. In het VO gebruiken docenten het in de les om te oefenen voor examens. In het PO is het nog niet zoveel in gebruik. Speciaal voor teams van leerkrachten in het PO hebben wij een escaperoom ontwikkeld om kennis te maken met dit innovatieve concept.

Bijvoorbeeld als onderdeel van een team- of studiedag of een verandertraject op school.

Teambuilding

De escaperoom bestaat uit een koffer met opdrachten, die op elke locatie kunnen worden uitgevoerd. Maximaal 6 mensen kunnen tegelijk met 1 koffer aan de slag. Een team van 24 leerkrachten kunnen we ‘bedienen’ met 4 koffers. Ze kunnen tegelijkertijd deelnemen aan de escaperoom. Het spel zelf duurt 60 minuten. Bij een team van 24 leerkrachten zijn er twee adviseurs van het HCO aanwezig. Zij introduceren de escaperoom en begeleiden de groepjes tijdens het uitvoeren van de opdrachten. Bij grotere teams zijn er meer begeleiders nodig. Bij kleinere teams kijken we in overleg wat nodig is. Ook zorgen de begeleiders voor een nabespreking. In totaal duurt de activiteit 2 uur.

  • op elke locatie mogelijk;
  • in groepjes van max. 6 collega’s;
  • onder begeleiding van HCO adviseur.   

Experts

Downloads