Diensten

Groepstraining Spelend op pad

BAZALT GROEP bestaat
uit Bazalt, HCO en RPCZ Bazalt logo

In deze training van HCO Zorg in Onderwijs leren kinderen in groepsverband hun sociale vaardigheden en weerbaarheid te versterken en hun emoties en gedrag beter te beheersen of te sturen. Spelend op pad is uniek in het combineren van individueel gerichte behandelingen met groepssessies. Kinderen leren van en met elkaar. Door in een veilige groep vaardigheden aan te leren, wordt de kans op toepassing hiervan in andere situaties vergroot.

Voor welke leerlingen?

Voor sommige kinderen is samenspelen en/of samenwerken met leeftijdsgenoten niet vanzelfsprekend. Zij worden snel boos en raken vaak in conflict, maken moeizaam contact met andere kinderen of komen op een of andere manier niet tot spel. Voor deze kinderen in de leeftijd van 5 tot en met 13 jaar is de training Spelend op pad ontwikkeld.

Kosten en vergoeding

De kosten en vergoeding van een behandeling zijn afhankelijk van de vraag en het gekozen traject. Tijdens de intake spreken we met af wat we gaan doen en wat de kosten zullen zijn, zodat niemand voor verrassingen komt te staan.

HCO Zorg in Onderwijs heeft contracten met de volgende gemeenten in de regio: Den Haag, Westland, Delft, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Pijnacker-Nootdorp, Voorschoten, Wassenaar, Rijswijk, Midden-Delfland.

Dit betekent dat wanneer je een verwijzing van de huisarts richting de generalistische basiszorg GGZ hebt, de training vergoed wordt door de gemeente waarin je woont.

Meer informatie en aanmelding

Kijk voor actuele startdata van de training in de agenda of neem contact op via zorginonderwijs@hco.nl.

Experts

Nieuws

Downloads