Diensten

Coöperatief vergaderen

BAZALT GROEP bestaat
uit Bazalt, HCO en RPCZ Bazalt logo

Coöperatief Vergaderen is een model waarbij alle actief deelnemers betrokken zijn bij het verloop en inhoud van de vergadering. De werkwijze zorgt dat op een professionele manier gecommuniceerd wordt over het werk.

Deze training..

Op een school waar de leraren op een collegiale en professionele manier met elkaar samenwerken komen de leerlingen tot betere prestaties, dan op een school waar die cultuur niet heerst. Een professionele cultuur wordt gekenmerkt door leraren die elkaar adviseren en constructief met elkaar in discussie zijn over onderwijs. Een belangrijk (formeel) moment is de vergadering. Coöperatief Vergaderen houdt in dat alle deelnemers betrokken zijn bij het verloop en inhoud van de vergadering en dat er op een professionele manier gecommuniceerd wordt over het werk.
Deze training leert je effectieve vergaderingen organiseren, die als zinvol en belangrijk ervaren worden door iedereen aan tafel.

Werkwijze

We bieden 2 trainingsbijeenkomsten met het team, waarin de werkwijze van Coöperatief Vergaderen wordt getraind. Daarna volgt een aantal coachinggesprekken met de voorzitter van de vergadering op basis van behoefte.

Voor wie?

Directeuren, managers, teamleiders en leraren en intern begeleiders die regelmatig vergaderingen voorzitten.

Meer informatie

Meer informatie vindt u ook in de uitgave Coöperatief Vergaderen, of neem contact op met onze adviseurs.