Diensten

Coaching en School Video Interactie Begeleiding (SVIB)

BAZALT GROEP bestaat
uit Bazalt, HCO en RPCZ Bazalt logo

Leerlingen begeleiden in hun leerproces, hun behoeften (h)erkennen en hen motiveren. Dat is wat we dagelijks doen als docenten en begeleiders in het onderwijs. Sommige dingen gaan ons daarbij gemakkelijk af, andere kosten misschien meer moeite. De ene docent is sterk in didactisch en/of pedagogisch handelen, de ander heeft klassenmanagement goed in de vingers. Ook zaken buiten de klas ervaar je soms als lastig. Hoe ga je om met collega’s, met tijdsdruk, hoe bereid je je lessen voor en wat te doen op die ouderavond?

Vanuit het HCO coachen wij docenten die nog beter in hun vak willen worden. We gaan uit van het principe: ken je kracht en kwaliteiten en zet deze vooral bewust in! Met een systeem- en oplossingsgerichte aanpak onderzoeken we de hulpvraag en gaan we samen op zoek naar de mogelijkheden die jouw handelen als docent versterken.

School Video Interactie Begeleiding (SVIB)


Eén van onze methodieken voor coaching is School Video Interactie Begeleiding (SVIB). Hiermee ondersteunen wij docenten op een praktische manier. Samen met de docent analyseert de SVIB begeleider korte video-opnamen die zijn gemaakt in de les. Deze beelden geven niet alleen zicht op de interactie tussen docent en leerling en de leerlingen onderling, maar ook op de klassenorganisatie en de didactiek.

Resultaat

Coaching met behulp van SVIB geeft zicht op je eigen kwaliteiten, effect van je gedrag op leerlingen en biedt stof tot nadenken over jouw vaardigheden als professional. Je krijgt direct concrete handvatten om jouw vaardigheden te versterken.

Onze SVIB- begeleiders zijn opgeleid en gecertificeerd in de methodiek van SVIB en hebben ruime ervaring met het begeleiden van docenten en andere onderwijsprofessionals.

Lees hier meer over de begeleiding van startende docenten.

Heb je vragen of wil je meer informatie over al onze coaching activiteiten, neem dan contact op met één van onze experts.  

Expert

Downloads