Agenda

Post hbo-opleiding Leraar NT2

BAZALT GROEP bestaat
uit Bazalt, HCO en RPCZ Bazalt logo

Wegens de enorme interesse in deze opleiding hebben we een nieuwe groep ingepland om te starten in september!

De aandacht voor het onderwijs in Nederlands als Tweede Taal aan anderstaligen is de laatste jaren sterk toegenomen. Daarmee ook de vraag naar NT2-specialisten. De post hbo-opleiding Leraar NT2 stoomt je klaar om als NT2-specialist jouw kennis over te brengen op anderstalige kinderen. In de opleiding draait het om basiskennis, basisvaardigheden en basishoudingen die elke NT2-leraar in het primair onderwijs nodig heeft. De opleiding NT2-specialist combineert de theorie met de praktijk, zodat je het geleerde direct in de les kunt toepassen.
De data van deze opleiding gelden onder voorbehoud. 

Ervaringen van studenten

Wat maakt deze opleiding zo uniek en waarom is hij zo hard nodig? Oud-studentes Ellen Goossens en Ellen van den Berg, Willem Galle, momenteel student en taalkundige/docente Frederike Groothoff beantwoordden deze vragen in HCO Magazine voorjaar 2020.

Lees het artikel: ‘Een stevig fundament voor de interactie met meertalige kinderen’

Werkwijze

  • De 20 bijeenkomsten worden LIVE gegeven in de Aula van het HCO in Den Haag. We volgen hierbij de dan geldende Corona maatregelen.
  • 3x in het cursusjaar worden er belrondes gehouden, dan is er gelegenheid tot het stellen van vragen/ bespreken van knelpunten. 

Doelgroep

De opleiding is bestemd voor leerkrachten met een Pabo-diploma, die werken met 1 of meerdere anderstalige leerlingen.