Agenda

Onderwijscafé VO: Growth Mindset in het VO…#hoedan?

BAZALT GROEP bestaat
uit Bazalt, HCO en RPCZ Bazalt logo

Veel scholen werken vanuit een onderwijsvisie die ruimte en aandacht geeft aan de motivatie en het eigenaarschap van leerlingen. Scholen zetten hierbij in op het vergroten van de proactiviteit, het stimuleren van talenten en het uitdagen van leerlingen. Echter, het daadwerkelijk verbeteren van de leerlingmotivatie blijkt vaak weerbarstiger dan gedacht: “Ze mogen nu toch zelf kiezen, waarom doen ze dan niets!’’.

Dr. Sandra van Aalderen neemt je in haar lezing mee in de mentale wereld van je leerlingen en geeft inzicht in hoe een groeigerichte leermentaliteit het leergedrag beïnvloedt. Wat gebeurt er in de hoofden van leerlingen (en collega’s) als ze klagen, niets doen of juist hard aan het werk zijn? Je krijgt inzicht in de onzichtbare processen die zich in de hoofden van je leerlingen afspelen en je krijgt tips hoe je de groeimentaliteit kunt stimuleren. Na de lezing bespreken we in een paneldiscussie hoe je een growth mindset kunt stimuleren in jouw (mentor) lessen. De avond heeft een interactief karakter met ruimte voor eigen inbreng en het delen van ervaringen met andere onderwijsprofessionals. We sluiten deze avond graag met elkaar af tijdens de borrel.

Maak kans op het boek ‘Naar een groeigerichte leermentaliteit’

Tijdens het Onderwijscafé verloten we onder alle aanwezigen een exemplaar van het nieuwste boek van dr. Sandra van Aalderen: Naar een groeigerichte leermentaliteit’ over motivatie en alle zichtbare en onzichtbare processen die hier een rol bij spelen.

De opzet van deze avond is mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen HCO, Dr. Sandra van Aalderen en professionals uit het Haagse onderwijsveld. 

Praktische informatie

  • Locatie: HCO, Zandvoortselaan 146 Den Haag (Kijkduin)
  • Start programma 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur)
  • Afsluiting Onderwijscafé om 21.30 uur met borrel
  • Deelname is gratis
  • Interessant voor: docenten, afdelingsleiders en schoolleiders uit het VO en VSO

Dr. Sandra van Aalderen

Dr. Sandra van Aalderen is senior onderzoeker en docent bij Saxion Hogescholen. Na haar studie biologische psychologie en promotie op het gebied van cognitieve neurowetenschappen past ze haar expertise over leren en de hersenen toe in praktijkgericht onderzoek naar effectieve en duurzame aanpakken voor onderwijsontwikkeling. Hierbij kijkt ze naar de rol van leergedrag en leermentaliteit van leerling, docent en schoolleider. Op basis van haar onderzoek en expertise schreef ze het boek Naar een groeigerichte leermentaliteit’ over motivatie en alle zichtbare en onzichtbare processen die hier een rol bij spelen. Eerder schreef ze het boek Kijken in het brein over mogelijke en onmogelijke toepassingen van hersenonderzoek in het onderwijs, de zorg en binnen justitie.

Contactpersonen

Inschrijven