Agenda

Onderwijscafé PO: Veilig Haven (Theater Griezelgeheim)

BAZALT GROEP bestaat
uit Bazalt, HCO en RPCZ Bazalt logo

Hoe maak je leuke en niet-leuke geheimen en gezond en grensoverschrijdend gedrag bespreekbaar in je klas? Deze vraag staat centraal tijdens dit onderwijscafé speciaal voor leerkrachten en intern begeleiders uit het basisonderwijs. Tijdens deze avond zullen we het project Veilig Haven van Stichting Schott in de Rose producties hiervoor als uitgangspunt nemen met een doelgerichte vertaling naar de praktijk. Veilig Haven is een project voor het basisonderwijs waarin gezond en grensoverschrijdend gedrag op een zorgvuldige, passende en kindvriendelijke manier bespreekbaar wordt gemaakt voor kinderen van 4 tot 12 jaar.


Fragment uit het slotlied “Ik ben hier de baas”. Onderdeel van het project “GRIEZELGEHEIM” door Schott in de Rose.

Dit Onderwijscafé geeft leerkrachten en intern begeleiders:

  • inzicht in project Veilig Haven
  • inzage tot praktische tips en handvatten om met leerlingen in gesprek te gaan over dit onderwerp

Voorstelling Griezelgeheim

De bij het project Veilig Haven horende theatervoorstelling Griezelgeheim gaat over leuke en niet leuke geheimen, over grenzen en over de baas zijn over je lichaam. Het biedt een speels referentiekader om grensoverschrijdend gedrag en niet-leuke geheimen met leerlingen te kunnen bespreken in de bijgeleverde lessen. Tijdens dit Onderwijscafé wordt een van de versies van de theatervoorstelling vertoond.

Praktische informatie

  • Dinsdag 8 oktober 2019
  • Locatie: HCO, Zandvoortselaan 146 Den Haag (Kijkduin)
  • Vanaf 19.15 uur inloop, om 19.30 uur start het programma
  • De eindtijd van dit Onderwijscafé is 21.30 uur

Voor wie

  • Voor leerkrachten, school maatschappelijk werkers, intern begeleiders en schoolleiders uit het basisonderwijs
  • Deelname is gratis

Theatervoorstelling Griezelgeheim (4 – 12+ jaar)

Vier vrienden Job, Ayla, Tom en Lynn gaan op een spannend avontuur. De vrolijke kapitein wijst de kinderen de weg. Ze maken onderweg veel lol en komen door een storm terecht op een eiland, hier niet zo ver vandaan. Maar daar blijkt één van hen een Geheimenrilleraar te zijn. Een Geheimenrilleraar deelt geheimen uit die
niemand wil hebben: Griezelgeheimen.
Zal het de vrienden lukken om samen de storm te trotseren?!

Schott in de Rose

Schott in de Rose ontwikkelt theatervoorstellingen en educatieve projecten voor kinderen en jongeren in het PO en VO. Schott in de Rose stelt zich ten doel om kinderen en jongeren te bekrachtigen in hun ontwikkeling naar jong volwassenen.

Schott in de Rose ziet theater als een effectief expressiemiddel om kinderen en jongeren te inspireren om buiten de eigen referentiekaders te denken en om effectieve tools mee te geven om een positief zelfbeeld van zichzelf en hun omgeving te ontwikkelen.

Contactpersoon

Inschrijven