Agenda

Masterclass Formatief evalueren met Shirley Clarke

BAZALT GROEP bestaat
uit Bazalt, HCO en RPCZ Bazalt logo

‘Hoe je leerlingen eigenaar maakt van hun leerproces.’

De masterclass is een kennismaking met de belangrijkste ingrediënten van formatief evalueren van internationale topexpert Shirley Clarke.

De 4 belangrijkste aspecten van formatief evalueren komen voorbij. Je volgt 4 presentaties van Shirley Clarke en een keynote over haar nieuwste boek met John Hattie: Leren zichtbaar maken: feedback. Nederlandse experts geven toelichting en voorbeelden. Je gaat aan de slag met verwerkingsactiviteiten, waarmee je je eigen inspiratie samenstelt. ‘Hoe je voor de klas staat is nooit meer hetzelfde!’

Programma

8:30 uRegistratie en ontvangst met koffie en thee
9:30 uOpening en start onderdeel 1
10:30 uPauze
11:00 uStart onderdeel 2
12:00 uLunch
13:00 uStart onderdeel 3
14:00 uPauze
14:30 uStart onderdeel 4
15:00 uKeynote van Shirley Clarke over Feedback
16:00 uBorrel: Hapje en drankje

Over formatief evalueren

‘Formatief’ betekent dat je de prestaties van leerlingen niet vergelijkt met die van andere leerlingen, maar met zijn eigen eerdere resultaten. Daarmee breng je de persoonlijk ontwikkeling van leerlingen in kaart.
Onder ‘evalueren/assessment’ verstaan we de manier waarop je leerlingen vooruithelpt in hun leerproces door leerlingen feedback te geven, vragen te stellen, het leerdoel helder te maken, aan te geven hoe een goed resultaat eruitziet.
Leerlingen krijgen een terugkoppeling van hun leraar, maar ook van hun klasgenoten. Bovendien leren ze om zelf te reflecteren op hun leerresultaten. Zo maak je samen het leren zichtbaar!

Meer weten?

  • Download de congresbrochure
  • Schrijf je in voor de masterclass op 4 april en/of het congres 5 april of volg een van de tweedaagse opleidingen 4-5 april. Profiteer tot 19 februari van een vroegboekkorting!

Deze masterclass is onderdeel van de reeks congressen 2019 met internationale topsprekers die hun kennis en aansprekende praktijkvoorbeelden delen. De congressen worden georganiseerd door Bazalt, HCO en RPCZ.