Agenda

Lentefestival

BAZALT GROEP bestaat
uit Bazalt, HCO en RPCZ Bazalt logo

Laat je op deze eerste dag van de lente inspireren voor schooljaar 2019-2020. Deze eerste editie is speciaal voor iedereen die in het primair onderwijs werkt. Kom je ook samen met je collega’s?!

Op donderdag 21 maart organiseren we het

HCO lentefestival
Waar leren tot bloei komt…

Tijden

16.00-19.00 uur
Inloop vanaf 15.45 uur. Mis de verrassende opening niet!

Locatie

In en om het HCO-gebouw met foodtrucks, een pop-up bookstore Bazalt Educatieve Uitgaven en een live webinar Brein & leren. 

Inschrijven

Er zijn 200 toegangskaarten beschikbaar. OP=OP!

Toegang is gratis.

Na jouw inschrijving ontvang je een bevestigingsmail. Een week voor het festival krijgen alle inschrijvers per mail een digitale toegangskaart. Met een toegangskaart ontvang je op het festival een goodiebag.

Thema’s

Op het lentefestival presenteren we 6 thema’s. Er is voor elk wat wils!

Er zijn sessies, Wie is de mol? en meer. Download het overzicht met de tijden

Hieronder lees je een korte beschrijving van elk thema.

Leren en spelen
Door spel ontdek je nieuwe dingen, je gebruikt je fantasie, je maakt spelenderwijs fouten en leert daarvan, je leert volhouden, opnieuw beginnen en herhalen. En het geeft plezier! Ben jij benieuwd hoe je met spel nieuwe woorden en begrippen kunt introduceren bij jonge kinderen? En hoe je spel een plek geeft in groep 3? Kom naar de korte demonstraties van onze gecertificeerde trainers Speelpleziermethodiek. Daag jij de trainers uit voor een demonstratiespel of pantomime? Komt dat zien! 

Veranderende arbeidsmarkt
De arbeidsmarkt in het onderwijs is sterk in verandering. We richten ons binnen dit thema op de startende leerkrachten en laten je kennis maken met ons interim-IB-aanbod. Er zijn mini workshops, consulten voor de startende leerkracht of voor de intern begeleider en er is een leuke quiz waarbij je een toolkit voor startende leerkrachten kunt winnen. Ook kun je gouden tips delen en er is volop ruimte voor netwerken en ontmoeting.

Positief schoolklimaat
Ontdek en ervaar wat jij kunt doen om een positief groepsklimaat neer te zetten in je klas. Beproefde methodes in een nieuw jasje, maar ook nieuwe inzichten om direct mee aan de slag te gaan samen met jouw groep of met het hele schoolteam. Denk bijvoorbeeld aan een demo oplossingsgerichte gesprekken. En heb je vragen? Onze experts zitten klaar voor een speeddate Vraag of spui maar raak met jou. 

Leren met technologie
In het onderwijs is de robot in opmars. Een robot in de klas kan ondersteuning bieden bij het leren of oefenen van leerstof. Maak kennis met onze NAO-robot! We laten je voorbeelden van lessen zien die voor leerlingen zijn gemaakt. We tonen je voorbeelden van lessen die door leerlingen zijn gemaakt..Ook kom je te weten wat erbij komt kijken om een robot te programmeren.

Eigenaarschap van de leerling
Altijd al vermoed dat iemand bij HCO de boel een beetje opschudt? Nu is je kans om deze bandiet te ontmaskeren. In onze eigen editie van Wie is de HCO-Mol? kun jij gaan laten zien hoeveel kennis je hebt van mollen, HCO en vooral het eigenaarschap van leerlingen. Ga ondergronds op zoek naar de juiste mindset, gebruik al je executieve vaardigheden en laat zien dat je met behulp van formatief evalueren uit de leerkuil komt door onze eigen mol te ontmaskeren!

Meesterschap van de leraar
Leraar zijn is een ambacht en dat laat dit thema ook zien! In diverse hoeken maak je kennis met verschillende kaders voor leren en zie je mooie voorbeelden uit de schoolpraktijk waaronder formatieve assessment en feedback. Centraal staat de leraar van de toekomst die blijft groeien en leerlingen laat bloeien.

Inschrijven