Agenda

Haags Technologie Festival

BAZALT GROEP bestaat
uit Bazalt, HCO en RPCZ Bazalt logo

HCO en De Haagse Hogeschool organiseren op 30 november 2019 de 16e editie van het Haags Technologie Festival. Dit jaar doen er 650 leerlingen van scholen uit Den Haag, Rijswijk, Zoetermeer, Voorburg, Wassenaar en Noordwijk mee aan de regiofinales van de FIRST® LEGO® League Jr. en de FIRST® LEGO® League. Met hun ontworpen, gebouwde en geprogrammeerde robot van LEGO® MINDSTORMS® en onderzoek maken de teams kans op een van de awards en een felbegeerde plek in de Beneluxfinale. Iedereen is van harte welkom!

Over het festival

  • Er zijn posterpresentaties te zien van 6-9 jarigen die meedoen aan de FIRST® LEGO® League Junior. Het thema is Boomtown Build.
  • 40 teams uit regio Haaglanden nemen deel aan de regiofinale van de FIRST® LEGO® League. Het thema City Shaper. De leerlingen voeren met hun robots verschillende missies uit op een groot speelveld. Ze geven presentaties over hun robotontwerp en onderzoek. Ook beoordeelt een jury de teams op hun samenwerking en teamwork.
  • Leerlingen van 15 tot 20 jaar geven een doorlopende demonstratie van de FIRST® Tech Challenge.

Met de opzet vindt er veel uitwisseling plaats tussen leerlingen van verschillende leeftijden, met als verbindende factoren robotica, techniek en onderzoek.

Meer weten?

Kijk op www.haagstechnologiefestival.nl.

Het Haags Technologie Festival wordt georganiseerd door HCO en De Haagse Hogeschool en wordt mede mogelijk gemaakt door: gemeente Den Haag, NFGD, OTIB, gemeente Rijswijk, De Haagse Scholen, ROC Mondriaan, Lucas Onderwijs en Willem de Zwijgerschool.