Agenda

Congres Formatief evalueren met Shirley Clarke

BAZALT GROEP bestaat
uit Bazalt, HCO en RPCZ Bazalt logo

‘Hoe je leerlingen eigenaar maakt van hun leerproces.’

Het congres is een kennismaking met de belangrijkste ingrediënten van formatief evalueren van internationale topexpert Shirley Clarke. Interessant voor iedereen die wil weten wat formatief evalueren is en hoe het er in de praktijk eruitziet.

Je volgt 2 keynotes van Shirley Clarke en we laten je live een praktijkvoorbeeld zien. Je opbrengst: je weet welke schatten het implementeren op je school kan brengen.

Programma

8:30 uRegistratie en ontvangst met koffie en thee
9:30 uOpening & Keynote over Veranderen in de school
10:30 uPauze
11:00 uLive in de klas 
11:30 uKeynote van Shirley Clarke over Feedback
12:30 uGezamenlijke lunch
13:30 uEinde

Over formatief evalueren

‘Formatief’ betekent dat je de prestaties van leerlingen niet vergelijkt met die van andere leerlingen, maar met zijn eigen eerdere resultaten. Daarmee breng je de persoonlijk ontwikkeling van leerlingen in kaart.
Onder ‘evalueren/assessment’ verstaan we de manier waarop je leerlingen vooruithelpt in hun leerproces door leerlingen feedback te geven, vragen te stellen, het leerdoel helder te maken, aan te geven hoe een goed resultaat eruitziet. 
Leerlingen krijgen een terugkoppeling van hun leraar, maar ook van hun klasgenoten. Bovendien leren ze om zelf te reflecteren op hun leerresultaten. Zo maak je samen het leren zichtbaar!

Meer weten?

  • Download de congresbrochure
  • Schrijf je in voor de masterclass op 4 april en/of het congres 5 april of volg een van de tweedaagse opleidingen 4-5 april. Profiteer tot 19 februari van een vroegboekkorting!

Dit congres is onderdeel van de reeks congressen 2019 met internationale topsprekers die hun kennis en aansprekende praktijkvoorbeelden delen. De congressen worden georganiseerd door Bazalt, HCO en RPCZ.