Agenda

Congres Collaborative Professionalism met Andy Hargreaves

BAZALT GROEP bestaat
uit Bazalt, HCO en RPCZ Bazalt logo

Prof. Andy Hargreaves bespreekt tijdens deze dag op basis van onderzoek in verschillende landen hoe samenwerken leidt tot verbetering van het onderwijs. Hij licht het verschil toe tussen professioneel samenwerken en samen werken aan professionaliteit.

Het belang van samenwerken wordt binnen scholen breed erkend. Zonder samenwerking is het niet mogelijk om vernieuwing en verbetering voor elkaar te krijgen. Er is veel bewijs dat samenwerken zowel ten goede komt aan leerlingen als aan leraren. Tenminste: als we op een goede manier samenwerken. Niet alle vormen van samenwerken zijn even effectief of wenselijk. En hoe kun je succesvolle vormen van samenwerken vertalen en implementeren binnen je eigen context?

Andy Hargreaves heeft verschillende vormen van samenwerken van over de hele wereld onderzocht. Hij bracht in kaart welke principes een rol spelen bij effectief samenwerken. Binnenkort verschijnt zijn nieuwste boek Collaborative Professionalism in het Engels. (De Nederlandse vertaling door Bazalt volgt later.)

Theorie én praktijk

De conferentie richt zich op het realiseren van 3 doelen:

  • Kennis en inspiratie op doen.
  • Hoe verder in jouw praktijk?
  • Ontmoeten van mensen en bronnen.
Programma

08.30 Ontvangst/inloop
09.30 Opening
09.45 Keynote 1 van Prof. Andy Hargreaves: Collaborative professionalism
10.45 Pauze
11.15 Workshopronde 1
12.30 Lunch
13.30 Workshopronde 2
14.45 Pauze
15.15 Keynote 2 van Prof. Andy Hargreaves: Education in the Knowledge society
16.15 Informele afsluiting met een drankje

Voor wie

Dit congres is interessant voor iedereen die leiding geeft aan onderwijskundige processen, bijvoorbeeld interne begeleiders, coördinator, directeuren, leidinggevenden, bestuurders, bovenschools managers, leraren/docenten in het primair en voortgezet onderwijs, MBO en HBO.

Deelnemen

Je investering voor het deelnemen aan deze conferentie is 395,00 euro.
Wil je deelnemen met een groep van meer dan 10 personen? Neem dan contact met het congresteam, telefoon: 0118 480899, email: congres@bazaltgroep.nl.

Congresbrochure

Meer informatie vind je in de congresbrochure.

Dit congres is onderdeel van de reeks congressen 2019 met internationale topsprekers die hun kennis en aansprekende praktijkvoorbeelden delen. De congressen worden georganiseerd door Bazalt, HCO en RPCZ.