Nieuws / 19 maart 2019

21 maart: Lentefestival in Kijkduin voor het primair onderwijs

BAZALT GROEP bestaat
uit Bazalt, HCO en RPCZ Bazalt logo

Het begin van de lente is een mooi moment voor een frisse start. Dat geldt ook voor leraren, intern begeleiders, directeuren en anderen in het onderwijs die zich de komende periode gaan voorbereiden op schooljaar 2019-2020. HCO organiseert komende donderdag 21 maart een lentefestival speciaal voor al deze professionals die volgend schooljaar willen blijven groeien en kinderen willen laten bloeien.

Buiten schooltijd, een festival voor en over onderwijs? ‘Jazeker, er is veel animo voor. We hebben al ruim 185 aanmeldingen’, antwoordt projectleider Claudia Molier, die samen met een team collega’s van HCO het festival organiseert. ‘We willen onderwijsprofessionals in de Haagse regio verder laten kennismaken met ons expertisecentrum. Beleven, proeven en ontmoeten staan tijdens dit festival centraal. Leraar zijn is echt een vak om trots op te zijn. Met dit festival willen we onderwijsprofessionals in het zonnetje zetten en trakteren.’

HCO nieuw gezicht

Het lentefestival is ook het moment dat HCO met een nieuwe huisstijl naar buiten treedt. Bestuurder Annemarie Kaptein: ‘In het afgelopen jaar hebben we onze positionering opnieuw aangescherpt. Duurzame onderwijsverbetering staat bij ons voorop. Daarom werken we nauw samen met scholen, besturen, gemeenten en alle betrokkenen in ons netwerk. We koesteren de intensieve banden met het onderwijs in Den Haag en omgeving, jagen vernieuwing aan, maar willen scholen ook ontzorgen met directe ondersteuning. We willen alle onderwijsprofessionals uitdagen het beste uit zichzelf te halen. Door hun nieuwsgierigheid te prikkelen en de nieuwste inzichten en kennis praktisch toepasbaar te maken. Iedereen kan tijdens dit festival kennis en inspiratie opdoen en collega’s ontmoeten.’

Festivalactiviteiten

De festivalbezoekers kunnen in de verschillende ruimtes van het gebouw een zestal actuele thema’s van HCO ervaren:

  • Leren en spelen
  • Veranderende arbeidsmarkt
  • Positief schoolklimaat
  • Leren met technologie
  • Eigenaarschap van de leerling
  • Meesterschap van de leraar

Er is voor elk wat wils! Denk aan inspiratiesessies, demonstraties, praktijkverhalen, een waarzegger, een tijdmachine en zelfs een eigen variant op Wie is de Mol? Ook is er een pop-up bookstore van Bazalt Educatieve uitgaven en demo van Active-Floor.

Kijk voor het volledige programma en sessietijden op www.hco.nl/lentefestival.

Tijden

HCO lentefestival
Waar leren tot bloei komt…
16.00-19.00 uur
Inloop vanaf 15.45 uur. Mis de verrassende opening met jeugdtheaterschool Rabarber niet!

Doelgroep

Iedereen die werkt in het primair onderwijs

Inschrijven

Er zijn 200 toegangskaarten beschikbaar. Vraag een toegangskaart aan via www.hco.nl/lentefestival. OP=OP! Toegang is gratis.

Locatie

Een festival opzet in en rondom het gebouw van HCO
HCO, Zandvoortselaan 146, Den Haag