Nieuwsberichten

 

Het SPPOH organiseert scholing over passend onderwijs, speciaal voor onderwijsprofessionals in het PO in de regio Haaglanden.


Het samenwerkingsverband wil alle betrokken actoren rondom leerlingen zo goed mogelijk ondersteunen om passend onderwijs vorm te geven. Een van de manieren om dit te doen is het organiseren van een breed scholingsaanbod voor leraren, intern begeleiders en het management van scholen. Dit schooljaar starten verschillende trainingen. De scholing wordt verzorgd door adviseurs van het HCO in opdracht van SPPOH. 

Overzicht trainingen met planning 

trainingen overzicht 

Download hier het overzicht van alle trainingen met een uitgebreide beschrijving.  

Aanmelding en meer informatie

Alle onderwijsprofessionals in de regio Haaglanden kunnen kosteloos deelnemen. Aanmelding is wel verplicht en dat kan via dit online formulier.


Neem voor meer informatie contact op met Elly Kooperberg van het HCO, telefoonnummer 070-4482828 of mail naar e.kooperberg@hco.nl. 

Woensdag 13 september startten bij het HCO de post hbo opleidingen Jonge Kind Specialist en Leraar Nederlands voor anderstaligen (NT2) in het primair onderwijs. Voor de opleiding Jonge Kind Specialist is dit de allereerste lichting. De post hbo opleiding Leraar Nederlands voor anderstaligen (NT2) in het primair onderwijs is al vaker georganiseerd.  

Lees meer... →

Ieder kind heeft recht op goed onderwijs. Voor leerlingen die een ongeluk krijgen, plotseling ziek worden of langdurig of chronisch ziek zijn, komt dat recht soms onder druk te staan. Voor deze leerlingen is juist de continuïteit in onderwijs heel belangrijk. Verbonden blijven met school, leraren, medeleerlingen en anderen is van groot belang. De consulenten Onderwijsondersteuning Zieke Leerlingen (OZL) van het HCO (aangesloten bij het landelijke netwerk Ziezon) ondersteunen scholen om zo goed mogelijk zieke leerlingen te begeleiden. Om de kennisuitwisseling hierover te bevorderen, hebben zij het initiatief genomen om dit symposium te organiseren.

Lees meer... →

Leerlingen van openbare basisschool Erasmus in Den Haag vormen de eerste Raad van Kinderen voor het HCO. Een organisatie die het onderwijs duurzaam wil verbeteren kan dat niet doen zonder het perspectief van kinderen. Vanuit die gedachte gaat het HCO de samenwerking aan met Missing Chapter (MCF), de initiatiefnemers van de Raad van Kinderen. Met ingang van het schooljaar 2017-2018 gaat het HCO samenwerken met een Raad van Kinderen.  Daarnaast gaan het HCO en MCF samenwerken aan activiteiten gericht op het vergroten van kinderparticipatie in Den Haag en omgeving.

Lees meer... →

Sitemap
HCO maakt deel uit van de Bazalt Groep en werkt daarin samen met partners Bazalt en RPCZ
partner-bazaltgroep  partner-bazalt  partner-rpcz
HCO is aangesloten bij de branchevereniging EDventure en de coöperatie Onderwijszorg Nederland (ONL)
partner-edventure  partner-dyslexie  
HCO is ISO 9001:2015 gecertificeerd door Certiked en heeft een Cedeo-erkenning
partner certiked 2015 partner-onderwijsadvies