×

Bericht

Helaas is deze activiteit volgeboekt.

Training Taakspel

17jan 2018

Plaats

Den Haag, HCO

Datum

17 jan 2018
11 apr 2018

Tijd

13:15 tot 16:15

Prijs:

490,00 EUR
of 4 uur per deelnemer voor scholen die een pakket Leerlingzorg inkopen bij het HCO. Prijs is excl. materiaalkosten € 105,- en kosten voor coaching indien uitgevoerd door Taakspelbegeleider van het HCO

taakspelBent u nieuw binnen uw schoolteam en heeft u de training Taakspel eerder niet bijgewoond? Of wilt u in uw klas nog beter gebruik van de aanpak Taakspel? Neem deel aan deze instroomtraining. Met Taakspel creëert u een positief en veilig klassenklimaat en stimuleert u taakgericht gedrag. Het risico van gedragsproblemen en pesten neemt hierdoor af. 

Over Taakspel

Leerlingen spelen Taakspel in teams tijdens de reguliere lessen of activiteiten. De leerkracht bespreekt welke klassenregels er tijdens Taakspel gelden. De leerlingen - in teams - stimuleren elkaar om zich aan de regels te houden. Alleen dan komen ze in aanmerking voor de beloning, die zij van te voren met elkaar afspraken. Bijvoorbeeld een traktatie of een leuk spel. De leerkracht deelt tijdens het spelen van Taakspel alleen complimenten uit en negeert negatief gedrag. En dát verbetert de sfeer in de klas.

Data en tijden

Woensdag 13 september 2017: 13.15 - 16.15 uur (startdatum)
Woensdag 17 januari 2018: 13.15 - 16.15 uur
Woensdag 11 april 2018: 13.15 - 16.15 uur 


Taakspel bij u op school?

De invoering van Taakspel verloopt in drie fasen, van ieder ongeveer drie maanden. Bij iedere fase hoort een training of intervisie en er zijn klassenconsultaties door een gecertificeerde schoolbegeleider:

  1. Invoeringsfase: het spel wordt geïntroduceerd bij uw leerlingen, met behulp van uitgewerkte introductielessen. Vervolgens wordt het spel drie keer per week gespeeld met een geleidelijk opbouwende speeltijd (trainingsmiddag 13 september).
  2. Uitbreidingsfase: taakspel wordt steeds langer en in verschillende onderwijssituaties gespeeld (trainingsmiddag 17 januari).
  3. Generalisatiefase: u leert hoe u de effecten van Taakspel in stand houdt, ook wanneer Taakspel niet wordt gespeeld (trainingsmiddag 11 april).
Training op school?

Taakspel schoolbreed invoeren met meerdere leerkrachten? Een intern begeleider opleiden zodat zij zelf observaties bij collega’s van de eigen school kan uitvoeren? Dat kan!

Download de flyer voor meer informatie

Registerleraar

De training Taakspel is gevalideerd door Registerleraar.

Taakspel wK5AjvqTze 

Sitemap
HCO maakt deel uit van de Bazalt Groep en werkt daarin samen met partners Bazalt en RPCZ
partner-bazaltgroep  partner-bazalt  partner-rpcz
HCO is aangesloten bij de branchevereniging EDventure en de coöperatie Onderwijszorg Nederland (ONL)
partner-edventure  partner-dyslexie  
HCO is ISO 9001:2015 gecertificeerd door Certiked en heeft een Cedeo-erkenning
partner certiked 2015 partner-onderwijsadvies